Zakendoen in Argentinië

Studeren in Argentinië

Er is een groot aanbod van (privé) universiteiten, instituten en talenscholen in Argentinië voor internationale studenten.
Naast de studie, biedt Argentinië, en zeker Buenos Aires, vele mogelijkheden op cultureel gebied, uitgaansleven, vrijwilligerswerk en reizen.

Verscheidene Nederlandse universiteiten hebben samenwerkingsverbanden met universiteiten in Argentinië. Meer informatie hierover is te vinden op de site van de Nederlandse ambassade in Buenos Aires, hierin zijn ook links aangegeven naar de sites van de universiteiten in Argentinië.


Sites met informatie over studeren in Argentinië:


Sites met informatie voor een het regelen van een High School Year of talencursus:


Praktische informatie:

  • Visum: voor studeren in Argentinië is een visum verplicht. Dit is het zogenaamde ‘visa transitoria'.
  • Verzekering: de student moet zelf een ziektekostenverzekering met een goede buitenlanddekking afsluiten.
  • Kosten levensonderhoud: door de lage koers van de peso zijn de kosten van maaltijden, kleding, uitgaan en reizen laag. Dit geldt in mindere mate voor wonen en vliegen, waar de prijzen in dollars worden uitgedrukt.
  • Transport: het is bijzonder eenvoudig en goedkoop om in Buenos Aires en elders te reizen, de colectivo (bus) en de Subte (metro) rijden frequent en zijn bijzonder spotgoedkoop. Taxi’s zijn betrouwbaar en niet duur.
  • Woonruimte: Er is een groot aanbod aan individuele woonruimte, met huren in dollars, in alle delen van de stad. Voor studenten genieten Palermo, Recoleta en San Telmo over het algemeen de voorkeur. Daarnaast zijn er ook studentenhuizen met kamers te huur, of studenten die etages (departamentos) delen.
    Soms kunnen de universiteiten bemiddelen in het vinden van een onderkomen, maar via websites is het eenvoudig een kamer te vinden.

 

terug terug

verder verder

 

 

© 2018  Zakendoen in Argentinië

 

info@zakendoeninargentinie.com